GAROS luchtverhitter

Uniek en intelligent

Conventionele luchtverhitters blazen warme lucht van de zijkant of van aan het plafond richting grond. Hierdoor ontstaan luchtwervelingen en energieverlies, omdat warme lucht naar boven stijgt en zich onder het dak ophoopt, waar ze niet nodig is. Met de GAROS luchtverhitter wordt warme lucht geruisloos, zonder onaangename luchtstromingen door een flexibele slang naar beneden gebracht. Door het COANDA-effect (natuurwet) zorgt dit systeem voor een aangenaam ruimte- en werkklimaat en een energie-efficiënte verwarming van de ruimte met een besparingspotentieel van tot 50% tegenover andere systemen.

Het Coanda-effect

Het Coanda-effect zorgt ervoor dat warme lucht tegen de grond aan rust en zich verdeelt net boven de grond tot de temperatuur van de grond hoger is dan die van de lucht in de ruimte. Het resultaat: de grond krijgt een stralingsveld net als bij vloerverwarming. Warmte gaat dus niet in hoger gelegen, onnodig te verwarmen zones in de ruimte verloren. Afhankelijk van het gebied kan een oppervlak van ongeveer 300-350 - en dus een verwarmingsstraal van 20 meter - verwarmd worden. 

De Garos-luchtverhitter gebruikt de voordelige Garos Spirotherm-leidingen. Centraal element is een zeer efficiënte Spirotherm-warmtewisselaar. Deze zuigt koude lucht aan naar het bovengedeelte van de ruimte, brengt ze snel op temperatuur via het doorstromende verwarmingswater en ventileert de warme lucht terug grondwaarts.

Technische gegevens:

Warmteafgifte: 21 kW 16,5 kW 15 kW
Voorlooptemperatuur water: 80°C 70°C
60°C
Teruglooptemperatuur water: 60°C
50°C
50°C
Ruimtetemperatuur: 20°C
20°C 20°C
Waterdebiet: 1080 l/u
1080 l/u
1080 l/u

Veelzijdig, energie-efficiënt en kostenbesparend

Veel productie- en fabriekshallen, opslagmagazijnen en toonzaal- en verkoopsruimtes hebben een hoogte van meer dan 5m. Omwille van de natuurlijke convectie stijgt daar de warme lucht op, vormt onder het plafond een warme-luchtlaag en gaat zodoende verloren. Met de GAROS luchtverhitter wordt gegenereerde warmte doelgericht gebruikt, waardoor onnodig verlies vermeden wordt en de energiekosten gevoelig dalen.

Afmetingen Behuizing:
 
  Buitendiameter
880 mm
  Hoogte warmtewisselaar
200 mm
  Totale hoogte
420 mm
  Slang uit transparante PE of canvas
 
  Diameter
360 mm
  Standaardlengte
3650 mm
Afstand tussen uitstroomopening en grond
±250 mm
Totaal gewicht   48 kg

 

Voordelen